اطلاع‌رسانی مهم: آموزش روش های واریز ریالی در اکسکوینو

اطلاعات بیشتر
اخبار بیت کوین

رهایی بیت‌کوین از وابستگی به بازار سهام؟

در هفته‌ای که گذشت، با وجود سایه سنگین تعرفه‌ها و نااطمینانی‌های کلان اقتصادی، رشد بازارها بیشتر شبیه به یک امید واهی بود تا اعتماد واقعی به آینده.

 آیا تعرفه‌ها در قیمت‌ها لحاظ شده‌اند؟

بازار رمزارزها در حال حاضر عملکرد نسبتاً خوبی دارد، هرچند فضای ترس هنوز هم بر آن حاکم است. محتمل‌ترین دلیل این وضعیت آن است که فعالان بازار برخی ریسک‌ها از جمله تنش‌های تجاری و جهانی را در قیمت‌ها لحاظ کرده‌اند، اما نااطمینانی‌های اقتصادی هنوز به‌طور کامل قیمت‌گذاری نشده‌اند.

در واقع، بازارها پس از درک اخبار منفی و تنظیم انتظارات، تا حدودی خود را بازیابی کرده‌اند. با اینکه بسیاری از شاخص‌های اقتصادی هنوز مثبت‌اند، اما ابهامات همچنان بر فراز بازارها سایه افکنده‌اند.

روز رهایی: نقطه عطف بازار یا تهدید تازه؟

چهارشنبه آینده، موسوم به «روز رهایی»، زمانی است که تعرفه‌های متقابل دولت ترامپ قرار است اجرایی شوند. آیا کشورهای دیگر عقب‌نشینی می‌کنند؟ آیا ترامپ عقب می‌نشیند؟ تعرفه‌ها چقدر شدید خواهند بود؟ همه این سؤالات، تنش و تردید را افزایش می‌دهند.

اگر تعرفه‌ها بدتر از انتظارات فعلی باشند، آیا بازارهای سنتی آمریکا آسیب بیشتری خواهند دید یا بیت‌کوین؟ طبق معمول، رمزارزها در زمان افت بازارهای سنتی عملکرد ضعیف‌تری دارند، اما شاید این‌بار متفاوت باشد.

برخی تحلیل‌گران معتقدند این‌بار ممکن است بیت‌کوین مقاومت بیشتری نشان دهد. در افت اخیر، بیت‌کوین بیش از سهام آمریکا کاهش یافت (۳۰٪ در برابر ۱۰٪)، اما سرمایه از بازار آمریکا به بازارهای محلی دیگر منتقل شده و برخی رشدها در آن کشورها مشاهده شده است. اگر باور بر این باشد که بازارهای آمریکا بیش‌ازحد ارزش‌گذاری شده‌اند و بازارهای دیگر کمتر، این جریان خروج سرمایه ممکن است ادامه‌دار باشد. در این شرایط، بیت‌کوین به عنوان یک دارایی جهانی ممکن است کمتر تحت‌تأثیر قرار گیرد.

بخوانید  آیا سقوط بازارهای آمریکا، بیت کوین را به زیر می‌کشد؟

همچنین، آمریکا در مسیر سیاست انقباضی پولی قرار دارد، در حالی که کشورهایی مانند آلمان و چین سیاست‌های انبساطی در پیش گرفته‌اند. این یعنی نقدینگی جهانی ممکن است بیشتر به سمت دارایی‌هایی مثل بیت‌کوین سرازیر شود تا بازار سهام آمریکا.

 آیا بیت‌کوین در صورت سقوط بازارها نجات می‌یابد؟

هرچند این استدلال‌ها منطقی‌اند، اما هنوز هم بسیاری باور دارند که بیت‌کوین نمی‌تواند از سقوط بازارهای سنتی مصون بماند. جمله معروف «بازار می‌تواند بیشتر از توان مالی شما غیرمنطقی باقی بماند» همچنان صادق است. اگر بازار سهام سقوط کند، احتمالاً بیت‌کوین نیز هم‌پای آن یا حتی بیشتر سقوط خواهد کرد.

با این حال، برخی مثل «گراهام استون» در پادکست این هفته Token Narratives گفتند: «اگر این اتفاق بیفتد، با هر دو دست بیت‌کوین بخرید» — و ما هم با او هم‌نظر هستیم!

 چشم‌انداز میان‌مدت: آینده روشن بیت‌کوین؟

در نگاه میان‌مدت تا بلندمدت، بیت‌کوین جایگاه بسیار مناسبی برای رشد قیمتی دارد. این هفته اخبار زیادی در مورد شرکت‌هایی منتشر شد که بیت‌کوین را به ترازنامه مالی خود اضافه کرده‌اند.

زمانی که «مایکل سیلور» و شرکت MicroStrategy خرید بیت‌کوین را آغاز کردند، قیمت سهام شرکت به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافت و این اقدام به الگویی برای سایر شرکت‌ها تبدیل شد.

اکنون به نظر می‌رسد شرکت‌ها واقعاً وارد این مسیر شده‌اند. شرکت ژاپنی Metaplanet که کمتر از یک سال پیش اولین خرید بیت‌کوین خود را انجام داد، شاهد رشد ۲۳۰۰ درصدی قیمت سهام خود بوده است. این شرکت اکنون ۳۳۵۰ بیت‌کوین در اختیار دارد و ارزش معاملات روزانه آن به ۵۰.۴ میلیارد ین رسیده که حتی از تویوتا هم فراتر رفته است!

بخوانید  رشد آدرس‌های بیت‌کوین در حالی که قیمت ثابت مانده؛ نشانه‌ای از روند صعودی؟

چهارشنبه همین هفته، Gamestop اعلام کرد که ۱.۳ میلیارد دلار برای اجرای استراتژی خزانه‌داری بیت‌کوینی خود جذب خواهد کرد — حتی با اینکه ۴.۷۶ میلیارد دلار نقد در اختیار دارد. این نشان می‌دهد که آن‌ها در حال اجرای الگویی مشابه MicroStrategy هستند. واکنش سیلور؟ یک نظرسنجی در شبکه X با این مضمون که: «Gamestop باید بیش از ۳ میلیارد دلار بیت‌کوین بخرد!»

در این هفته همچنین یک شرکت خزانه‌داری فرانسوی ۵۸۰ بیت‌کوین خرید، و پیش‌تر Rumble هم ۱۸۸ بیت‌کوین به ذخایر خود افزود.

جمع‌بندی:
بازارها پر از تنش و نااطمینانی‌اند، اما بیت‌کوین رفته‌رفته جای خود را در استراتژی شرکت‌ها باز می‌کند. آیا این رمزارز می‌تواند در آینده‌ای نه‌چندان دور، مستقل از بازارهای سنتی، مسیر خود را پیش ببرد؟ زمان نشان خواهد داد، اما نشانه‌ها امیدوارکننده‌اند.

محمدرضا آذرگون

رتبه 52 کنکور کارشناسی ارشد و 50 کنکور دکتری، دانشجوی دکتری رشته اقتصاد، گرایش توسعه و برنامه‌ریزی اقتصادی، توسعه مدل‌های مالی و تجزیه و تحلیل آنها برای حمایت از ابتکارات استراتژیک و تصمیمات سرمایه‌گذاری. کارشناس ارشد تحلیل‌گر و معامله‌گر امور بازارهای مالی، اقتصاد کلان و تسلط کامل به حوزه کریپتوکارنسی و بلاک‌چین، Cryptocurrency Analyst و فعال در زمینه تحقیقات و توسعه کسب‌وکار، با بیش از 3 سال سابقه فعالیت در زمینه بازارهای مالی، ارزهای دیجیتال و بازار فارکس.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا