
آناتولی یاکوونکو نام مغز متفکر و بنیانگذار ارز سولانا است که توانسته با توانمندی خود یکی از سریعترین و امنترین بلکچینها را به دنیا معرفی کند. او توانست با همکاری تیم حرفهای خود، شبکه سولانا را در طول پنج سال به پروژهای سودآور و با کاربران زیاد تبدیل کند. یاکوونکو بهعنوان بنیانگذار سولانا از طرفداران دنیای غیرمتمرکز است که تمام تلاش خود را در راه رسیدن به جهانی آزاد و برابر متمرکز کرده است. برای آشنایی با زندگی حرفهای آناتولی یاکوونکو و تلاشهای او در خلق بلاکچین محبوب و ارز دیجیتال پرطرفدار سولانا، با ادامه مطلب همراه شوید.
آناتولی یاکوونکو کیست؟
در اواخر دهه 1970 و در اوکراین کنونی، آناتولی یاکوونکو دیده به جهان گشود. او دوران کودکی و جوانی خود را در زمان شوروی گذراند؛ درست در شرایطی که حزب حاکم روی مسائلی مانند سیستمهای غیرمتمرکز حساسیت بسیار بالایی داشت. در دهه 1990، آناتولی تصمیم به مهاجرت به آمریکا را گرفت تا بتواند بهدنبال علایق و آرزوهای خود برود. بههمین دلیل، در ایالات متحده آمریکا شروع به آموختن زبان برنامهنویسی c کرد و سپس در سال 1999 تحصیل در رشته علوم کامیپوتر را از سر گرفت.
بنیانگذار ارز سولانا در زمان تحصیل خود در دانشگاه اوربانا-شمپین ایلینویز، یک استارتاپ را بهمنظور ایجاد بستر مناسب فعالیتهای تجاری کوچک تاسیس کرد. نام اولین استارتاپ یاکوونکو Alescere بود که دید او را برای ایجاد مسیرهای بهتر تجاری باز کرد.
آناتولی یاکوونکو و دنیای بلاک چین
در بررسی زندگی حرفهای بنیانگذار ارز سولانا، باید به علاقه و ورود او به دنیای بلاکچین نیز توجه داشت. آناتولی یاکوونکو از کاربران اولیهی ارزهای معروف مانند اتریوم و بین کوین بود. همین امر، توجه او را به پتانسیلهای بلاکچین و کاربردهای گسترده آن معطوف کرد. او بر این عقیده بود که امور مالی سنتی با کاغذبازیهای زیادی همراه است؛ بههمین دلیل مسائلی چون امور مالی غیرمتمرکز و دنیای ارزهای دیجیتال فکر او را درگیر خود کرد. او رفته رفته به این نتیجه مهم رسید که با کمک گرفتن از نرمافزارها و ایجاد پروتکلهای کارآمد میتوان تغییر زیادی در دنیای مالی و ارزی ایجاد کرد. جالب است بدانید که یاکوونکو جزو اولین افرادی بود که پتانسیل بالای بلاکچین را در تغییر نحوه انتقال دادهها و ذخیره آنها درک کرد.
درسیت است که خالق سولانا علاقه زیادی به یادگیری عمیق و مسائل مرتبط با آن داشت؛ اما این سوال که چگونه میتوان مشکل مقیاسپذیری را حل کرد؟ و شوق رسیدن به پاسخ آن، او را به سمت دنیای ارز دیجیتال و بلاکچینها سوق داد. تلاش برای رسیدن به پاسخ این سوال، آناتولی یاکوونکو را به معروفترین شخصیتهای دنیای بلاکچین و درنهایت بنیانگذار شبکه سولانا تبدیل کرد.
تاسیس سولانا توسط آناتولی یاکوونکو
تمام تجربیاتی که یاکوونکو در برنامههای مالی غیرمتمرکز و طراحی نرمافزارها و دستگاهها کسب کرده بود، درنهایت او را به بنیانگذار ارز سولانا و تاسیس شبکه امن و سریع سولانا، تبدیل کرد. او برای اینکه بتواند ایده خود را بهطور دقیق و با چالشهای کم، پیادهسازی کند به کمک مهندسان حرفهای و تیمسازی قوی نیاز داشت. در این میان، گرگ فیتز جرالد در مسیر تاسیس شبکه سولانا همراه و یاور آناتولی بود. ثمره همکاری این دو برنامهنویس حرفهای و ایدههای شگفتانگیز و نوآورانه آنها، رونمایی رسمی شبکه سولانا در سال 2020 بود.
لازم به ذکر است که نمونه اولیه این بلاکچین با نام سیلک پیادهسازی شد، اما از آنجایی که در همان زمان، پروژه دیگری به نام سیلک منتشر شده بود، تیم مهندسی تصمیم به تغییر نام تجاری آن به سولانا را گرفتند. از دیگر همکاران موثر و مهندسان حرفهای که به آناتولی در تاسیس شبکه سولانا یاری رساندند، میتوان به افراد زیر اشاره کرد:
- استفن آکریج
- دو همکار از کوالکام
- سه مهندس از گوگل، اپل و مایکروسافت
اجرای الگوریتم اثبات تاریخچه در شبکه سولانا توسط آناتولی یاکوونکو
از جذابترین ایدههای بنیانگذار سولانا میتوان به پیادهسازی الگوریتم اثبات تاریخ در بستر سولانا اشاره کرد. او این ایده را بهمنظور رفع محدودیتهای مقیاسپذیری بلاکچین دنبال کرد؛ چراکه قصد داشت در زمان رسیدن به اجماع بهمنظور ترتیب تراکنشها، صرفهجویی کند. این الگوریتم درواقع نوعی زمانبندی است که تحت عنوان پروتکل اثبات تاریخچه و با حرف اختصاری (PoH)، شناخته میشود.
آناتولی به این فکر بود که برای هر کدام از تراکنشها یک مهر زمانی رمزنگاری شده ایجاد کند تا به این شکل شبکه بتواند همانند یک سیستم مرجع منحصربهفرد، زمان را بهطور دقیق حفظ کند. بنیانگذار ارز سولانا، الگوریتم اثبات تاریخچه را در نوامبر سال 2017 منتشر کرد که با تکیه بر این نوآوری، امکان انجام بیش از 6 الی 15 تراکنش در هر ثانیه را فراهم کند. لازم به ذکر است که الگوریتم اثبات تاریخ، سیستم سولانا را دربرابر ویژگیهایی مانند رقابتپذیری، مقیاسپذیری و امنیت، قدرتمند و توانمند ساخته است.
اصلی ترین اهداف شبکه سولانا
بنیانگذار ارز سولانا این سیستم را با هدف ایجاد بلاکچینی غیرمتمرکز، امن و سریع راهاندازی کرد تا کاربران با حضور در این بستر بتوانند برنامههای غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند خود را اجرا کنند. برای ساخت هر بلاکچین 3 چالش و هدف اصلی پیشروی توسعهدهندگان وجود دارد که خالق شبکه سولانا نیز از این قاعده مستثنی نبوده است، ازجمله:
- مقیاسپذیری
- امنیت
- غیرمتمرکز بودن
جالب است بدانید که رسیدن به هدف سهگانه ذکر شده، کار نسبتا دشواری است؛ به این معنی که تمام بلاکچینها ناگزیرند یک جنبه را به نفع دو جنبه دیگر قربانی و کمرنگ کنند. در این میان، میتوان گفت که شبکه سولانا تمرکز بر امنیت و مقیاسپذیری را در الویت داشته و غیرمتمرکز بودن را قربانی سرعت بالا و امنیت شبکه خود کرده است. همچنین بنیانگذار ارز سولانا با ترکیب الگوریتمهای اثبات تاریخ و مکانیسم اجماع POS، سعی بر آن داشته است که این بستر را با چالشها و مشکلات کمتری برای حضور کاربران و سرمایهگذاران آماده کند.
سخن پایانی
ارز سولانا و شبکه کارآمد آن از معتبرترین و شناختهشدهترین گزینهها در دنیای ارز دیجیتال جهانی است که توانسته کاربران و سرمایهگذاران زیادی را به خود جذب کند. بنیانگذار ارز سولانا ازجمله شخصیتهای موثر و مطرح در صنعت بلاکچین است که آشنایی با زندگی حرفهای و مسیر پرفراز و نشیب او در تاسیس شبکه سولانا، خالی از لطف نیست. با توجه به جذابیت این موضوع، در این مطلب به بررسی کامل زندگی بنیانگذار سولانا و دستاوردهای موفقیتآمیز او با پیادهسازی بستر سولانا، پرداختیم.