استخراج ارزهای دیجیتال مانند اتریوم یکی از روشهای پرطرفدار برای کسب درآمد از دنیای رمز ارزها است. در دنیای ارزهای دیجیتال، فرایند ماینینگ یا استخراج به معنای تولید توکنهای جدید است که از طریق دستگاههای پیشرفته یا ماینر انجام میشود و نیازی به دخالت مستقیم شما ندارد. با وجود چالشهای خاص استخراج اتریوم، پتانسیل سود بالای آن جذابیت زیادی دارد. برای این منظور لازم است با این فرایند و بهترین دستگاه ماینر اتریوم بیشتر آشنا شوید.
استخراج اتریوم چیست؟
استخراج اتریوم فرآیندی است که در بلاک چینهای مبتنی بر اثبات کار (Proof of Work) انجام میشود. در این روش، ماینرها با استفاده از دستگاه ماینر اتریوم و تامین قدرت پردازشی برای شبکه اتریوم، تراکنشها را تایید میکنند و بهازای هر فعالیت پاداشی به صورت اتر (ETH) دریافت میکنند. به عبارت دیگر، ماینرها با پردازش و تایید تراکنشها، به عنوان پاداش اتر به دست میآورند. پیش از تغییرات جدید، استخراج اتریوم عمدتا با استفاده از کارت گرافیک صورت میگرفت.
از سال ۲۰۲۲ به بعد، امکان استخراج اتریوم دیگر وجود ندارد، زیرا شبکه این ارز دیجیتال از مکانیزم اجماع اثبات کار به اثبات سهام (Proof of Stake) یا PoS منتقل شده است. بنابراین، هماکنون برای کسب درآمد از تایید تراکنشها، شما باید در فرآیند سهامگذاری (Staking) شرکت کنید.
آشنایی با ریگ استخراج اتریوم
ریگ استخراج به مجموعهای از سختافزارها گفته میشود که برای استخراج ارزهای دیجیتال، به خصوص اتریوم، طراحی شدهاند. در واقع، این ریگها مشابه کیسهای کامپیوترهای خانگی هستند، با این تفاوت که تعداد زیادی کارت گرافیک بر روی آنها نصب شده است. برای استخراج اتریوم با استفاده از دستگاه ماینر اتریوم، به یک «ریگ استخراج کارت گرافیک» نیاز خواهید داشت.
یک ریگ استخراج معمولا از شش کارت گرافیک تشکیل شده است. شما میتوانید این ریگها را به صورت آماده خریداری کنید یا خودتان قطعات را جمعآوری کرده و همانند یک کامپیوتر معمولی آنها را سرهم کنید. استخراج ارزهای دیجیتال نیازمند سیستم سختافزاری قدرتمند و مصرف برق بالا است. اگرچه به طور تئوری میتوان از کامپیوترهای خانگی یا لپتاپها برای ماینینگ استفاده کرد، اما از نظر اقتصادی به هیچ عنوان مقرونبهصرفه نیست و بازده لازم را نخواهد داشت.
معرفی بهترین دستگاه ماینر اتریوم
قبل از آنکه اتریوم از مدل پروتکل اثبات کار به مکانیزم اجماع اثبات سهام تغییر یابد، استخراجکنندگان اتریوم نقش بسیار مهمی در تایید تراکنشها و حفظ امنیت شبکه داشتند. بنابراین، اگر شما قصد راهاندازی یک ریگ ماینینگ اتریوم را دارید و به دنبال بهترین دستگاه ماین اتریوم هستید، در ادامه این بخش همراه ما باشید. در لیستی که برای شما آماده کردهایم، به معرفی به صرفه ترین دستگاه ماینر اتریوم پرداختهایم.
دستگاه استخراج اتریوم Radeon R9 295X2
دستگاه ماینینگ Radeon R9 295X2 با نرخ هش 46 MH/s و مصرف برق 500 وات، در لیست بهترین دستگاه ماینر اتریوم قرار دارد. قیمت این دستگاه ممکن است برای کاربران ایرانی کمی گران باشد، اما با توجه به اینکه این دستگاه از ترکیب دو پردازنده گرافیکی قدرتمند بهره میبرد، خرید آن منطقی به نظر میرسد.
ویژگی برجسته این ماینر چند هستهای بودن آن است که عملکرد و بهرهوری دستگاه را افزایش میدهد. Radeon R9 295X2 مجهز به سیستم خنککننده مایع و دو فن است که یکی از سریعترین پردازندههای گرافیکی است که AMD به بازار عرضه کرده است.
به جای استفاده از سیستم رادیاتور سنتی، این GPU از یک سیستم خنککننده مایع Asetek استفاده میکند که هر پردازنده گرافیکی بلوک خنککننده مخصوص به خود را دارد. همچنین یک فن مرکزی برای جابهجایی هوا بین هر دو هسته وجود دارد، اما بخش عمده سیستم خنککننده از مایع خنککنندهای تشکیل شده که به داخل بلوک رادیاتور هدایت میشود.
دستگاه ماینر Radeon R9 HD 7990
Radeon R9 HD 7990 با هش ریت 36 MH/s بهترین دستگاه ماینر اتریوم است که در جایگاه دوم قرار دارد. اگر قصد ساخت یک ریگ استخراج اتریوم قدرتمند را دارید، قطعا به Radeon R9 HD 7990 نیاز خواهید داشت. مصرف برق این دستگاه 375 وات است.
دستگاه ماینر اتریوم AMD Radeon RX 480
AMD Radeon RX 480، یکی از مقرونبهصرفهترین و ارزانترین دستگاههای ماینینگ اتریوم است که با نرخ هش 25 MH/s شناخته میشود. هزینه برق مصرفی این دستگاه به طور روزانه به میزان قابل توجهی پایینتر از دو مدل قبلی است و حدود 0.4320 دلار برآورد میشود. بازدهی روزانه این دستگاه 1.21 دلار است و در طول یک سال، بازدهی آن به 440.91 دلار میرسد. هزینه هر MH در این دستگاه تنها 7.96 دلار است که در بازار ارزهای دیجیتال از اهمیت زیادی برخوردار است.
این دستگاه در دو نسخه مختلف عرضه میشود: مدل 4 گیگابایتی با فرکانس 7 گیگاهرتز و مدل گرانقیمت 8 گیگابایتی با فرکانس 8 گیگاهرتز. مدل 4 گیگابایتی حدود 2 تا 3 مگاهرتز کندتر از مدل 8 گیگابایتی عمل میکند؛ بنابراین برای استخراج اتریوم، نسخه 8 گیگابایتی پیشنهاد میشود.
دستگاه NVIDIA GTX 1070
NVIDIA GTX 1070 دستگاه ماینر اتریوم کم مصرف است. این دستگاه قادر است با نرخ هش 30 مگاهرتز بر ثانیه به استخراج ارزهای دیجیتال بپردازد، در حالی که مصرف برق آن تنها 100 وات است. این دستگاه دارای 8 گیگابایت حافظه VRAM از نوع GDDR5 و مصرف برق 25 وات است. نکته جالب این است که با وجود قیمت کمتر، از نظر عملکرد مشابه مدل GTX 1080 عمل میکند. سرعت حافظه این ماینر 8 گیگابایت بر ثانیه است.
گرچه این ماینر به سه فن برای خنکسازی مجهز است، برخی کاربران از عملکرد ضعیف فنهای آن نسبت به رقبای مشابه شکایت دارند. در حالی که پردازندههای گرافیکی Founders Edition این مدل دارای ثبات عالی و نرخ هش بالاتر از حد متوسط هستند، فنهای آنها سر و صدای زیادی ایجاد میکنند.
دستگاه ماینینگ Geforce GTX 1080 Ti
GTX 1070 Ti به عنوان یک پردازنده گرافیکی نسل جدید با ویژگیهای منحصر بهفرد، به یکی از بهترین دستگاههای ماینینگ اتریوم تبدیل شده است. این دستگاه قادر است هش ریت خود را تا 32 MH/s افزایش دهد که در مقایسه با GTX 1070 عملکرد بهتری ارائه میدهد. توان مصرفی آن 120 وات است و دارای حافظه 8 گیگابایتی GDDR5 با پهنای باند 256 بیتی است.
یکی از ویژگیهای مهم GTX 1070 Ti، سیستم خنککننده پیشرفته آن است. این دستگاه سه فن دارد که به طور پیشفرض خاموش هستند و تنها زمانی که دما به 64 درجه برسد، فعال میشوند. با توجه به ظرفیت حافظه و نرخ هش این دستگاه، میتوان سالها به استخراج اتریوم ادامه داد. با این حال، به دلیل قیمت بالای دستگاه که ممکن است برای دستیابی به سودآوری، مدت زمان قابل توجهی نیاز باشد.
جمعبندی
دستگاه ماینر اتریوم یکی از ابزارهای اساسی برای استخراج ارز دیجیتال اتریوم است که به وسیله قدرت پردازشی خود، شبکه بلاکچین اتریوم را ایمن میسازد و تراکنشها را تایید میکند. این دستگاهها معمولاً با کارتهای گرافیک قدرتمند (GPU) تجهیز میشوند که نرخ هش بالایی را ارائه میدهند. انتخاب دستگاه مناسب برای ماینینگ اتریوم بستگی به عواملی چون نرخ هش، مصرف برق و هزینههای عملیاتی دارد. استخراج اتریوم به خصوص با استفاده از دستگاههای ماینر قدرتمند، میتواند سودآور باشد، اما مستلزم صرف زمان و هزینههای انرژی بالا است.