اطلاع‌رسانی مهم: آموزش روش های واریز ریالی در اکسکوینو

اطلاعات بیشتر
آموزش ارز دیجیتال

تاریخچه سولانا از آغاز تاکنون

سولانا ازجمله کاربردی‌ترین و محبوب‌ترین بلاک‌چین‌ها محسوب می‌شود که برای ارائه مقیاس‌پذیری بیشتر از زیرساخت منبع باز استفاده می‌کند. این ارز دیجیتال نسل چهارمی با فناوری‌های جدید توانسته سرعت تراکنش‌ها و معاملات را در بستری امن و مطمئن افزایش دهد و رشد قابل‌توجهی را تا به امروز تجربه کند. تاریخچه سولانا و زمان پیدایش آن به سال 2017 بازمی‌گردد که با هدف ارائه راه‌حل‌های مالی غیرمتمرکز با پشتیبانی فناوری‌های روز راه‌اندازی شده است. اگر به آشنایی کامل با تاریخچه ارز سولانا علاقه دارید، با ادامه این مطلب همراه شوید.

تاریخچه سولانا و معرفی آن

سولانا درواقع نوعی زیرساخت باز به‌شمار می‌رود که امکان ایجاد برنامه‌های رمزنگاری مقیاس‌پذیر را میسر می‌کند. تاریخچه ارز دیجیتال سولانا به سال 2017 مرتبط است؛ همان زمانی که تیمی از مهندسان نرم‌افزار در شهر سانفرانسیسکو برای راه‌اندازی شبکه سولانا در تلاش بودند. به‌طور کلی، ارز سولانا برای تسهیل پذیرش جهانی و مقاومت در برابر سانسور طراحی شده است. جالب است بدانید که حضور سولانا در بازار ارز دیجیتال به‌قدری قدرتمند و پرنفوذ بوده است که به آن لقب قاتل اتریوم را داده‌اند. به این معنی که امکان خرید ارز سولانا مانند اتریوم در اکثر صرافی‌های بزرگ وجود دارد. ارزش ارز سولانا به‌دلیل مزایای بی‌شمار و درعین حال نادری است که به‌واسطه انجام تراکنش‌ها در این شبکه نصیب کاربران می‌شود. این درحالی است که استفاده از مکانیزم اجماع اثبات تاریخ شرایطی را فراهم کرده است که طبق آن می‌توانید از مهرهای زمانی به‌منظور تعریف بلوک بعدی در شبکه و زنجیره سولانا استفاده کنید.

بنیانگذاران ارز سولانا

در بررسی تاریخچه سولانا، نباید از معرفی بنیان‌گذاران این ارز محبوب و معتبر غافل شویم. فردی به‌نام سولانا لبز  (Solana Labs)پروژه راه‌اندازی سولانا را با همکاری تیم حرفه‌ای از مهندسان نرم‌افزار سانفرانسیسکو، در سال 2017 استارت زدند. یانکونکو از اعضای اصلی تیم مهندسی شبکه سولانا بود که در زمینه توسعه سیستم‌های توزیع و تکنیک‌های فشرده‌سازی تخصص داشت. یانکونکو علاقه چندانی به کار در زمینه ارزهای دیجیتال نداشت؛ اما ایده عالی او در زمینه اثبات تاریخ، تحول قابل‌توجهی در بهبود و ارتقاء عملکر و کارایی بلاک‌چین ایجاد کرد. او همکاری زیادی با گرگ فیتز جرالد که درحال حاضر مهندس اصلی شبکه سولانا محسوب می‌شود، داشت. در بررسی سولانا تاریخچه، لازم به ذکر است که شبکه آزمایش داخلی و وایت پیپر این ارز دیجیتال در فوریه سال 2018 منتشر شد و شروع رسمی توکن سولانا به سال 2020 بازمی‌گردد.

تاریخچه ارز دیجیتال سولانا

تاریخچه ارز دیجیتال سولانا از نظر نحوه عملکرد آن تا به امروز

برای آشنایی با تاریخچه سولانا بهتر است نگاهی به عملکرد آن از گذشته تا به امروز بیندازیم. شبکه سولانا از زمان راه‌اندازی، روی ترکیبی از پروتکل‌های اثبات سهام کار و اثبات تاریخ تمرکز دارد. هدف از این کار، ایجاد بستری بوده است که بتوان تراکنش‌ها را با سرعت عالی و بی‌نظیر پردازش کرد. این درحالی است که اصلی‌ترین هدف تمام فناوری‌های بلاک‌چین نیز ارائه سیستم‌های غیرمتمرکزی است که سرعت تراکنش‌ها را در بستری امن افزایش دهد. سولانا همواره در تلاش است که سرعت تراکنش‌ها را در حد یک شرکت متمرکز و بزرگ حفظ کند و درعین حال ویژگی تمرکززدایی را نیز درنظر داشته باشد. فراهم کردن این دو ویژگی به سرعت افزایش مقیاس‌پذیری نیز منجر می‌شود و درنهایت با ترکیب این سه ویژگی و مزیت، شاهد رشد ارز دیجیتال سولانا و سودآوری آن برای کاربران و سرمایه‌گذاران خواهیم بود.

باید بدانید که تلاش پروژه سولانا برای افزایش سرعت اضافه شدن بلاک‌ها به بلاک‌چین، به سطوح امنیتی بالاتری نیاز دارد؛ به‌همین دلیل شاهد پشتیبانی الگوریتم اثبات تاریخ در شبکه سولانا هستیم. این پروتکل، با علامت‌گذاری هرکدام از بلوک‌ها به حفظ امنیت سیستم کمک می‌کند. در این شرایط، ارز سولانا به‌عنوان تضمین به‌منظور پردازش تراکنش‌ها و انجام معاملات در شبکه استفاده می‌شوند. این تراکنش‌ها در تاریخچه ارز سولانا شامل گزینه‌های مختلفی از اعتبار قراردادهای هوشمند تا کاربرد آن به‌عنوان بستری ایمن برای توکن‌های غیرقابل تعویض می‌شود.

تاریخچه ارز سولانا از نظر مقایسه با ارز اتریوم

گوشه‌هایی از تاریخچه ارز دیجیتال سولانا را می‌توان از طریق مقایسه آن با ارز اتریوم درک کرد. ویتالیک بوترین که از بنیان‌گذاران اصلی اتریوم است این ادعا را دارد که ارز اتریوم بر پایه سه‌گانه امنیت، مقیاس‌پذیری و عدم تمرکز بنا شده است؛ این درحالی است که اکثر کارشناسان معتقدند که اتریوم فقط به دو عامل امنیت و تمرکززدایی پرداخته است. دراین میان، سولانا بر پایه دو عامل از سه‌گانه ذکر شده یعنی امنیت و مقیاس‌پذیری طراحی شده است؛ به این شکل که:

  • الگوریتم اثبات تاریخ سولانا، امنیت بی‌نظیر و منحصربه‌فردی را به این شبکه بخشیده است.
  • سرعت محاسبات شبکه سولانا به افزایش مقیاس‌پذیری آن منجر شده است.

الگوریتم اثبات تاریخچه (POH) سولانا

همان‌طور که اشاره شد، سولانا تاریخچه پرفرازو نشیبی داشته که با تکیه بر فناوری‌های روز توانسته اعتبار بالای خود را تا به امروز حفظ کند. الگوریتم اثبات تاریخ که امنیت قابل‌توجهی به شبکه سولانا بخشیده، این ارز را به یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها در بازار ارز دیجیتال تبدیل کرده است. نحوه عملکرد این الگوریتم به این شکل است که زمانی که قرار است یک تراکنش به یک بلوک سولانا اضافه شود، به آن برچسب زمانی زده می‌شود. زمان تولید هر بلوک جدید در شبکه سولانا، 400 میلی‌ثانیه است؛ در این میان، ساعت غیرمتمرکز همانند یک مرجع برچسب زمانی عمل می‌کند که تابع هش SHA256 دارد. به‌عبارت دیگر، سولانا برای تولید هر بلوک جدید، به‌جای حل توابع هش، از خروجی‌های تکراری SHA256 استفاده می‌کند. این خروجی‌های تکراری درواقع همان مرجع برچسب‌های زمانی هستند که تیک ساعت ایجاد می‌کنند. هر تیک ساعت در شبکه سولانا نیز معادل 400 میلی‌ثانیه درنظر گرفته شده است. الگوریتم اثبات تاریخ سولانا دارای پیچیدگی‌ها و چالش‌های زیادی است؛ اما توانسته زمان‌بندی دقیقی به‌منظور تولید توالی تراکنش‌ها را فراهم کند.

سخن پایانی

سولانا چیست؟ سولانا از معروف‌ترین بلاک‌چین‌ها و محبوب‌ترین ارزهای دیجیتال است که پیش از انتخاب این بستر برای فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال باید با تاریخچه آن به‌خوبی آشنا باشید. درواقع تاریخچه سولانا شامل روندی است که این ارز در طول سال‌های فعالیت خود طی کرده است و به این شکل، پیش‌بینی مسیر رشد و حرکت آن در آینده را آسان‌تر می‌کند. با توجه به اهمیت این موضوع، در این مطلب به بررسی تمام آن چیزی که باید از تاریخچه ارز دیجیتال سولانا بدانید، پرداختیم.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا