اطلاع‌رسانی مهم: حضور اکسکوینو در نمایشگاه KISHINVEX 2024

اطلاعات بیشتر
آموزش ارز دیجیتال

همه آنچه که باید در مورد ارزهای دیجیتال بدانید

ممکن است نام ارز دیجیتال را بارها شنیده باشید؛ اما تاکنون به این فکر کرده‌اید که وقتی می‌گوییم ارز دیجیتال، دقیقا منظورمان چیست؟ به زبان ساده، ارز دیجیتال یا رمز ارز (cryptocurrency)، شکل دیجیتال پول است که افراد را قادر می‌سازد تا انتقال ارزش را در یک محیط کاملا دیجیتال انجام دهند.

شاید از خودتان بپرسید، مگر درگاه‌های پرداخت که برای خرید آنلاین از آن‌ها استفاده می‌کنیم، در بستر دیجیتال عمل نمی‌کنند؟ پس چه تفاوتی بین درگاه‌های پرداخت و ارزهای دیجیتال وجود دارد؟ ساده بگوییم که ارزهای دیجیتال از زمین تا آسمان با روش‌های پرداخت آنلاین (کارت‌های بانکی و اپلیکیشن‌های پرداخت آنلاین) تفاوت دارند!

اگر مایل هستید با دنیای شگفت‌انگیز ارزهای دیجیتال و ویژگی‌های جذاب آن‌ها آشنا شوید، این مطلب را بخوانید.

مهم‌ترین ویژگی‌های ارزهای دیجیتال

ارز دیجیتال غیر متمرکز است

دلایل فراوانی برای منحصر به‌فرد بودن ارزهای دیجیتال وجود دارد. ارز دیجیتال در درجه اول، یک سیستم پرداخت الکترونیکی است که در مالکیت هیچ فرد یا نهادی قرار ندارد. یک ارز دیجیتال یا رمز ارز مناسب، غیر متمرکز است؛ یعنی اینکه یک نهاد مرکزی مثل بانک یا دولت، بر تولید و توزیع آن نظارتی ندارد.

اغلب ارزهای دیجیتال در یک بستر فنی به نام بلاک چین ساخته می‌شوند. بلاک چین یک دفتر کل غیر متمرکز برای ثبت اطلاعات تراکنش‌ها است. هر تراکنشی که با یک ارز دیجیتال انجام می‌شود، داده آن به‌طور خودکار و بدون نظارت تیم یا نهاد خاصی در این دفتر ثبت می‌شود.  

امنیت ارزهای دیجیتال بالاتر از بانک‌ها است

غیر متمرکز بودن ارزهای دیجیتال، آن‌ها را در برابر اخلال فنی یا حملات هکری مقاوم می‌کند، چراکه کنترل اصلی یک شبکه ارز دیجیتال، در اختیار یک نهاد یا تیم مشخص نیست. در مقابل، اگر هکرها تصمیم بگیرند به یک شبکه متمرکز مالی مثل بانک حمله کنند، فقط کافی است تا سرور مرکزی بانک را هک کنند. حتما اخبار زیادی را از به سرقت رفتن اطلاعات مشتریان بانک‌ها شنیده‌اید. وجود یک کنترل مرکزی در نهادهای مالی، آن‌ها را در برابر حملات اینترنتی آسیب‌پذیر می‌کند.

کنترل ارز دیجیتال در اختیار همه است

در شبکه‌های ارز دیجیتال، هر نود (دستگاه‌هایی که به شبکه وصل می‌شوند) یک کپی از پایگاه داده را ذخیره می‌کنند. در این شبکه، هر فرد به‌عنوان یک سرور داده عمل می‌کند. ممکن است برخی از نودها آفلاین شوند؛ اما کاربران می‌توانند از نودهای آنلاین دیگر، اطلاعات تراکنش‌ها را به دست آورند. بنابراین، اطلاعات همه تراکنش‌ها در اختیار همه اعضا قرار می‌گیرد.

چه کسی ارز دیجیتال را اختراع کرد؟

بیت کوین، نخستین رمز ارز بود که در سال 2009 معرفی شد؛ اما از سال‌ها قبل، تلاش‌هایی برای ساخت پول دیجیتال انجام شده بود. بیت کوین توسط یک فرد یا گروه با نام مستعار «ساتوشی ناکاموتو» ، ابداع شد. تا به امروز، کسی از هویت واقعی «ساتوشی ناکاموتو» اطلاعی ندارد.

راه‌اندازی بیت کوین، مسیر را برای معرفی تعدادی از رمز ارزهای دیگر، هموار کرد. برخی از این رمز ارزها با هدف رقابت با بیت کوین و برخی دیگر برای ارائه ویژگی‌هایی که در بیت کوین وجود ندارند، راه‌اندازی شدند. امروزه بسیاری از بلاک چین‌ها، علاوه بر اینکه امکان انتقال و دریافت وجوه دیجیتالی را برای کاربران ممکن می‌سازند، مجهز به اپلیکیشن‌هایی غیرمتمرکزی نظیر قراردادهای هوشمند smart contracts (یک کد برنامه‌نویسی برای انجام دستورات خاص در بلاک چین) هستند. اتریوم، احتمالا یکی از معروف‌ترین بلاک‌ چین‌هایی است که امکان استفاده از قراردادهای هوشمند را به کاربران می‌دهد.

کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

کیف پول ارز دیجیتال، ابزاری برای نگه‌داری کلید خصوصی (یک رمز طولانی برای دسترسی هر فرد به دارایی دیجیتال خود) است. کیف پول دیجیتال می‌تواند از نوع کیف پول سخت‌افزاری، اپلیکیشن تلفن همراه هوشمند یا کامپیوتر، پیپر (Paper) یا کیف پول کاغذی باشد.

کیف پول، رابطی است که اغلب کاربران برای تعامل با شبکه رمز ارزها، از آن استفاده می‌کنند. هر نوع از کیف پول رمز ارز، می‌تواند کارکرد متفاوتی نیز داشته باشد. برای نمونه، نمی‌توان انتظار داشت یک کیف پول کاغذی، معاملات‌تان را امضای دیجیتالی کند یا قیمت فعلی ارزهای دیجیتال را به شما نشان دهد.

کیف پول‌های نرم‌افزاری نظیر تراست والت (Trust Wallet)، برای استفاده روزمره مناسب‌تر محسوب می‌شوند؛ اما کیف‌ پول‌های سخت‌افزاری، در زمینه حفظ امینت کلیدهای خصوصی کاربران بی‌نظیر هستند. امروزه، کاربران بلاک چین از هر دو نوع کیف پول نرم‌افزاری و سخت‌افزاری برای مدیریت رمز ارزهای خود استفاده می‌کنند.

آیا ارز دیجیتال ارزشمند است؟

در سیستم مالی، مفهوم ارزش، یک باور مشترک میان افراد است. درست مانند بسیاری از موارد ارزشمند دیگر مثل پول‌های کاغذی یا یک تابلوی نقاشی، ارزش رمز ارزها نیز ذاتی نیست، بلکه این مردم هستند که به آن ارزش می‌دهند. به زبان ساده، اگر مردم باور کنند که چیزی ارزش دارد، آن چیز ارزشمند می‌شود؛ بنابراین، ممکن است مردم به هر چیزی نظیر فلز گرانبها، تکه‌ای کاغذ و پایگاه داده ارزش بدهند.

برخی به دلیل کمیاب بودن بیت کوین، آن را یک کالای دیجیتال با ارزش می‌دانند. در یک دهه گذشته، 90 درصد از کوین‌های بلاک چین بیت کوین، استخراج شده‌اند؛ بنابراین، در آینده استخراج بیت کوین به صفر می‌رسد. برخی از افراد باور دارند که بیت کوین در آینده، ارزشی برابر با طلا پیدا می‌کند.

سخن پایانی

رمز ارزها، شکل دیجیتال پول هستند که برای انتقال ارزش بین افراد استفاده می‌شوند. بنابراین، می‌توانید از ارزهای دیجیتال به‌جای پول‌های سنتی مثل دلار یا تومان، برای پرداخت‌های آنلاین استفاده کنید. همچنین، بازار سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال نیز می‌تواند گزینه جذابی باشد.

می‌توانید با خرید رمز ارزها از یک صرافی ارز دیجیتال، سود چشمگیری به دست آورید. علاوه بر این، ارزهای دیجیتال به دلیل ساخته شدن با فناوری جدیدی به نام بلاک چین، در برابر حملات اینترنتی، مقاومت و امنیت بالایی دارند. در هر صورت، ارز دیجیتال یک پدیده نوظهور در صنعت مالی جهان است که بدون تردید، مسیر آینده این حوزه را تغییر خواهد داد.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. ممنون از مطالب مفیدتون
    با گردآوری این مطالب و نشر این موضوعات، هر روز تعداد کاربرانی جدیدی که نسبت به موضوع ارزهای دیجیتال کنجکاوه میشن، بیشتر و بیشتر میشه و این نوع موضوعات در مورد تاریخ ابداع و چگونگی عملکرد این سیستم هوشمند، میتونه دانش زیادی به کاربران اضافه کنه و رسالت اسکوینو در این راستا سزاوار تشکر فراوان هست

دکمه بازگشت به بالا