اطلاع‌رسانی مهم: آموزش روش های واریز ریالی در اکسکوینو

اطلاعات بیشتر
آموزش ارز دیجیتال

مزایا و معایب سولانا بررسی کامل و تخصصی

سولانا از محبوب‌ترین و کارآمدترین بسترهای بلاک‌چین است که توانسته در دنیای ارزهای دیجیتال جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص دهد. ویژگی‌ها و مزایا سولانا شبکه‌ی امن و قدرتمندی را به‌منظور انجام پروژه‌ها و برنامه‌های غیرمتمرکز در اختیار کاربران و توسعه‌دهندگان قرار داده است. درست است که سولانا در حال حاضر یکی از پرسرعت‌ترین بلاک‌چین‌های بازار ارز دیجیتال به‌شمار می‌رود؛ اما شناخت معایب سولانا و محدودیت‌های آن اهمیت زیادی دارد. برای حضور آگاهانه در شبکه سولانا و پیگیری فعالیت‌های مرتبط با این ارز دیجیتال به‌طور هوشمند و دقیق، بهتر است با ادامه مطلب همراه شوید؛ چراکه به بررسی کامل و تخصصی معایب و مزایای سولانا پرداختیم.

ارز دیجیتال سولانا چیست؟

پیش از بررسی مزایا و معایب سولانا، بهتر است نگاهی به ویژگی‌ها و نحوه عملکرد این بستر معتبر بلاک‌چین بیندازیم. سولانا ازجمله شناخته‌شده‌ترین شبکه‌های بلاک‌چین است که از انجام برنامه‌های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کند. لقب سریع‌ترین بلاک‌چین دنیا را به این خاطر به سولانا داده‌اند که قابلیت انجام 65000 تراکنش را در ثانیه امکان‌پذیر کرده است. این درحالی است که نمی‌توان از قابلیت مقیاس‌پذیری عالی و بسیار بالای سولانا چشم‌پوشی کرد. برخی از اصلی‌ترین ویژگی‌هایی که نحوه عملکرد سولانا را نشان می‌دهد، به شرح زیر است:

  • یک بلاک‌چین با قابلیت مقیاس‌پذیری و سرعت بالا است که توانسته به یک بستر معتبر و محبوب در صنعت NFT تبدیل شود.
  • هر تراکنش در بستر سولانا، 400 میلی‌ثانیه زمان می‌برد و سرعت انتقال تراکنشات نیز معادل 710 تراکنش در ثانیه است.
  • نماد ارز دیجیتال بومی سولانا، (SOL) است که تمام پرداخت‌ها و تراکنشات نیز با همین توکن صورت می‌گیرد.
  • شبکه سولانا توانسته با ترکیب الگوریتم اثبات تاریخ و پروتکل اثبات سهام، برچسب زمانی را به تراکنش‌ها اضافه کند. به این شکل، سولانا قادر است اعتبارسنجی چندین بلوک را به‌صورت همزمان انجام دهد و سرعت تائید اعتبار فعلی را به‌طور چشم‌گیری بالا ببرد.

اصلی ترین مزایا سولانا

سولانا از بهترین و کارآمدترین پروژه‌های بلاک‌چین به‌شمار می‌رود که درحال حاضر بیش از صدها NFT و پروژه دیفای برروی این بستر ایجاد شده است. این استقبال بدون شک به‌دلیل مزایای بی‌شماری است که سولانا در اختیار کاربران و توسعه‌دهندگان قرار داده است، مانند:

تعداد معاملات بالا شبکه سولانا

از جذاب‌ترین و قابل‌توجه‌ترین مزایا سولانا می‌توان به تعداد تراکنشات بالای این بلاک‌چین در طول روز اشاره کرد. از آنجایی که انجام تراکنش در سولانا با هزینه کمتر و سرعت بالاتر امکان‌پذیر شده است، تراکنش‌های روزانه آن با تعداد چشم‌گیری نسبت به دیگر بلاک‌چین‌ها انجام می‌شود. جالب است بدانید که در ژانویه 2024، حجم تراکنش‌های سولانا به بالاترین حد خود و معادل 951.9 میلیارد دلار رسیده است.

مقیاس پذیری بالای شبکه سولانا

از اصلی‌ترین مزیت‌های سولانا که تاکید زیادی نیز بر آن شده است، مقیاس‌پذیری عالی آن نسبت به دیگر پروژه‌های رقیب است. به این شکل که سولانا قادر است بیش از 65 هزار تراکنش را در هر ثانیه مدیریت کند. این ویژگی نه‌تنها باعث پیشی گرفتن سولانا از شبکه‌های بلاک‌چین دیگر شده است؛ بلکه توانسته از شبکه‌های پرداخت سنتی نیز سبقت بگیرد.

زمان پردازش سریع شبکه سولانا

سولانا قادر است هر تراکنش را در 400 میلی‌ثانیه(0.4 ثانیه) انجام دهد. دلیل سرعت بالای سولانا در پردازش، حضور الگوریتم اجماع ترکیبی به‌ویژه پروتکل اثبات تاریخ است؛ چراکه امکان اعتبارسنجی چندین تراکنش را به‌صورت همزمان میسر کرده است. به‌همین دلیل زمان پردازش تراکنش‌ها در سولانا، سریع و بدون انتظار شده است.

پشتیبانی سولانا از قراردادهای هوشمند

در بین مزایا سولانا نباید از توانایی آن در پشتیبانی از قراردادهای هوشمند غافل شویم. باید بدانید که قابلیت ایجاد قرارداد هوشمند بخش مهم و اصلی در اقتصاد غیرمتمرکز محسوب می‌شود. در این میان، قراردادهای هوشمند سولانا با محبوب‌ترین و بهترین زبان‌های کدنویسی ازجمله C++، C و RUST نوشته شده است که این پلتفرم را با راحتی و قابلیت دردسترس بودن همراه کرده است.

مزایای سولانا

میزان سهام و پاداش شبکه سولانا

در صورتی که دارندگان ارز SOL برای قفل کردن توکن‌های خود به‌منظور انجام استیکینگ در بستر سولانا اقدام کنند، می‌توانند از نرخ پاداش(رقم فعلی) معادل 7.21 درصد بهره‌مند شوند. سولانا نسبت به دیگر شبکه‌های بلاک‌چین، نرخ سهام و پاداش بیشتری را درنظر گرفته است؛ به‌همین دلیل می‌توانید درآمد غیرفعال قابل‌توجهی را برای خود ایجاد کنید.

معایب سولانا

همان‌طور که اشاره شد، شناخت معایب سولانا به شما در حضور آگاهانه و هوشمندانه در بازار ارز دیجیتال کمک می‌کند. توقف کوتاه شبکه سولانا در سال 2023 باعث پایین آمدن چشم‌گیر ارزش آن شد. به‌همین دلیل محدودیت‌ها و معایب این شبکه مورد توجه کاربران و توسعه‌دهندگان قرار گرفت، ازجمله:

پرریسک شبکه سولانا

ارز دیجیتال سولانا از سال 2020 رونمایی و عرضه شده است؛ این درحالی است که پروژه‌های رقیب که از سال‌های 2013 الی 2017 شروع به‌فعالیت کرده‌اند با سابقه طولانی‌تری همراه هستند. همین نوظهور بودن سولانا درمقابل دیگر بلاک‌چین‌ها، سرمایه‌گذاری در آن را ریسک‌پذیرتر می‌کند.

پیچیدگی شبکه سولانا

همان‌طور که اشاره شد، سولانا برای اولین بار از الگوریتم اجماع ترکیبی استفاده کرده است؛ به‌عبارت دیگر این شبکه با ترکیب پروتکل اثبات تاریخ و اثبات سهام به‌دنبال افزایش سرعت تراکنش‌ها و مقیاس‌پذیری بوده است. برای رسیدن به این هدف از فناوری‌های متعدد و به‌روزی استفاده شده است؛ بنابراین درک نحوه عملکرد این شبکه برای بسیاری از کاربران به پیچیدگی همراه است.

کسری ثبات بستر سولانا

از دیگر معایب سولانا می‌توان به کسری ثبات این بستر ارز دیجیتال اشاره کرد. از آنجایی که سولانا سابقه فعالیت کمتری نسبت به دیگر بلاک‌چین‌های مبتنی بر قراردادهای هوشمند دارد؛ طبیعی است که پایگاه و جامعه کاربران آن نیز کوچک‌تر و محدودتر باشد. این درحالی است که قابلیت اطمینان تاثیر قابل‌توجهی در جلب نظر و اعتماد سرمایه‌گذاران و کاربران دارد؛ به‌همین دلیل برای رسیدن به مرحله جلب اعتماد حداکثری، راه طولانی پیش‌روی شبکه سولانا قرار دارد.

تمایل به تورمی بودن شبکه سولانا

بدون شک، هدف سرمایه‌گذاران برای حضور در بازار ارزهای دیجیتال، مقابله با مشکلات تورم و کاهش ارزش سرمایه است. بسیاری از کارشناسان بر این باور هستند که سولانا به‌دلیل محدود نکردن عرضه سکه‌های خود باعث شده است که این پروژه به یک شبکه تورم‌زا تبدیل شود. این درحالی است که تورمی بودن از اصلی‌ترین و بزرگ‌ترین معایب شبکه‌های بلاک‌چین محسوب می‌شود.

سخن پایانی

سولانا چیست؟ سولانا از محبوب‌ترین و کارآمدترین پلتفرم‌هایی است که توانسته با قابلیت‌های عالی و مزایای بی‌شمار خود، کاربران و سرمایه‌گذاران زیادی را به خود جذب کند. اگر قصد حضور در این بستر بلاک‌چین را دارید، بهتر است در اولین قدم با مزایا و معایب سولانا آشنا شوید. درست است که مزایا سولانا شامل طیف وسیعی از گزینه‌ها می‌شود؛ اما نباید توجه به محدودیت‌های آن را نادیده بگیرید. تنها در این صورت است که می‌توانید با حضوری اگاهانه و هوشمندانه در دنیای ارزهای دیجیتال، انجام فعالیت‌های سودآور و رضایت‌بخش را تجربه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا