سال 2017 یکی از بهترن سال های ممکن در زمینه ارز دیجیتال
سال 2017 یکی از بهترین سالهای ممکن برای بازار ارز دیجیتال بود. چرا که در گام اول در این سال ارزش و قیمت بسیاری از ارزهای دیجیتال چندین برابر شد و در گام بعدی نیز، بازار ارزهای دیجیتال از طریق این افزایش قیمتهای صورت گرفته، توانست که خود را به صورت نمایانتری در بازارهای جهانی مطرح نماید و بر تعداد کاربران و علاقهمندان خود بیفزاید. حال در این بین، بیشتر سرمایهگذاران و کارشناسان بازار ارز دیجیتال ، این امید را داشتند که سال 2018 نیز به مانند سال 2017 شاهد افزایش و رونق هر چه بیشتر ارزهای دیجتیال موجود در بازار باشند تا بدین ترتیب بتوانند به سادگی به سودها و درآمدهای قابل توجهی دست یابند.
ولی انتظارات موجود نسبت به سال 2018، همگی با شکست رو به رو شدند و نه تنها که شاهد افزایش قیمت ارزهای دیجیتال در بازار نبودیم بلکه به طرز قابل توجهی قیمت همهی ارزهای دیجیتال موجود در بازار با کاهش رو به رو شدند. به طوری که آمار منتشر شده در این زمینه، نشان میدهد که در حدود 90 درصد از ارزش بسیاری از ارزهای دیجیتال در بازار، با کاهش رو به رو شده است و این به معنای از دست رفتن سرمایههای بسیاری میباشد. ولی با این وجود سرمایهگذاران بازار ارزهای دیجیتال، سال 2018 را همواره از طریق استراتژیهای سرمایهگذاری ” Bearish ” جلو بردند تا از این طریق بتوانند در شرایط کاهش قیمت و ” Bearish ” به وجود آمده نیز، بتوانند از سرمایههای خود مراقبت نموده و در عین حال به سود هم دست یابند.
نوسانات قیمت بیت کوین و تاثیر آن بر قیمت سایر ارزها
در این بین، آمار منتشر شده در مورد نوسانات قیمت ارز دیجیتال بیت در بازار نشان از این دارد که بسیاری از ارزهای دیجیتال در بازار نسبت به نوسانات بیت کوین تأثیر پذیر هستند، همانطور که در 5 مقطع از سال 2018 شاهد شرایط و وضعیت ” Bearish ” در بازار بودیم که در هر یک از این شرایط، ارزش سهام ارزهای دیجیتال موجود در بازار، شاهد کاهشهایی بوده است. این 5 مقطع از شرایط ” Bearish ” سال 2018 در شکل زیر، قابل مشاهده است :
تصویر بالا که مربوط به آمار منتشر شده توسط سایت ” TradingView ” میباشد، به وضوح این 5 مرحلهی ” Bearish ” در بازار را نشان میدهد که در ادامه به بررسی هر یک از مراحل میپردازیم.
-
Denial
اولین حالت از شرایط ” Bearish ” در بازار ارزهای دیجیتال، تقریباً در ابتدای سال 2018 روی داد.
در جایی که بعد از رسیدن قیمت بیت کوین به 19 هزار دلار، شاهد آن بودیم که بسیاری از افراد و سرمایهگذاران برای رسیدن به سودهای مناسب، وارد عرصهی سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال شدند و تصور داشتند که شرایط ” pump “، به وجود آمده، به مانند سابق ادامه خواهد داشت که به یکباره شاهد کاهش قیمت بیت کوین به 12 هزار دلار شدیم و در ادامهی آن نیز، دوباره بیت کوین قیمت خود را به حدود 18 هزار دلار رساند و بسیاری از سرمایهگذاران بازار این تصور را کردند که این کاهش و در ادامه افزایش قیمت، بیت کوین را دوباره در مسیر ” pump “، قرار خواهد داد که بعد از مدتی شاهد بروز وضعیت ” Bearish ” و کاهش قیمت شدید بیت کوین در یک حالت ” dump ” شدیم که در این بین سایر ارزهای دیجیتال نیز، به دلیل وابستگی به بیت کوین، دچار کاهش قیمتهای شدیدی شدند.
-
Anger
مرحله دوم از شرایط ” Bearish “، به وجود آمده، مربوط به حالت ” Anger ” یا همان عصبانیت میباشد. شرایطی که در آن هر روز قیمت بیت کوین، کمتر و کمتر میشد و سرمایهگذاران به این فکر میکردند که چرا باید این شرایط به وجود آید و چرا این که نتوانستند بیت کوین و ارزهای دیجیتال خود را در شرایط قیمتی بهتری به فروش برسانند که در کل شرایط عصبانیت، بر بازار و روحیهی سرمایهگذاران حاکم بود که در نهایت بسیاری از سرمایهگذاران با متحمل شدن ضررهایی قابل توجه، ارزهای دیجیتال خود را به فروش رساندند.
-
Bargaining
مرحلهی بعدی از شرایط ” Bearish ” درست زمانی به وجود آمد که بسیاری از سرمایهگذاران بازار، ارزهای دیجیتال خود را در شرایط ” Anger ” به فروش رسانده بودند و این در حالی بود که قیمت ارزهای دیجیتال در بازار دوباره بالا رفته بود. حال در وضعیت جدید ” Bearish ” به وجود آمده که معروف به ” Bargaining ” میباشد، شاهد آن بودیم که بسیاری از سرمایهگذاران به دلیل فروش در زمان قیمتی پایینتر از ارزهای دیجیتال خود، خود را به شدت سرزنش میکردند که این دوره نیز ضررهای مالی بسیاری را برای سرمایهگذاران به وجود آورده بود.
-
Depression
دوران بعدی از شرایط ” Bearish ” درست در زمانی به وجود آمد که بسیاری از سرمایهگذاران به دلیل دچار شدن در شرایط پر نوسان بازار، دچار افسردگی شده بودند. به طوری که این افراد ارزهای دیجیتال را در قیمتهای بالا خریداری میکردند ولی به دلیل تغییرات قیمت صورت گرفته، از ترس از دست رفتن سرمایهی خود، ارزهای دیجیتال خریداری شده را به قیمت بسیار پایینتر به فروش میرساندند که در این دوره شاهد آن بودیم که قیمت ارزهای دیجیتال روز به روز با کاهش رو به رو میشدند.
-
Acceptance
دوران بعدی از شرایط ” Bearish ” که مربوط به زمان فعلی میباشد، به دوران مقبولیت معروف شده است. بدین صورت که سرمایهگذاران بازار ارزهای دیجیتال، دیگر انتظار افزایش قیمتهای بسیار استثنایی را نداشته و همواره سعی دارند که خرید و فروشهای خود را از روی برخی از استراتژیهای خاص انجام دهند که در این بین همانطور که در نمودار بالا دیده میشود، قیمت بیت کوین در این دوره از زمان، مدتی است که در یک سیر قیمتی تقریباً ثابت به نوسانات خود ادامه میدهد و بازار ارزهای دیجیتال به شرایط تقریباً با ثباتتری نسبت به گذشته رسیده است.
بازار ارز دیجیتال به شرایط تقریباً با ثباتی رسیده است.
حال با مشاهدهی شرایط ” Bearish ” به وجود آمده در سال 2018، شاهد آن هستیم که بازار ارزهای دیجیتال به شرایط تقریباً با ثباتی رسیده است و بسیاری از سرمایهگذاران با استراتژیهای کوتاه مدت خود، توانستهاند که سرمایههای قابل توجهی را برای خود بدست آورند. البته در این شرایط فعلی نیز، با توجه به نوسانات قبلی به وجود آمده، بسیاری از کارشناسان بازار ارزهای دیجیتال، امیدوار هستند که بعد از این مراحل ” Bearish ” به وجود آمده در سال 2018، بالاخره در انتهای سال و به رسم همیشگی، شاهد افزایش قیمت ارزهای دیجیتال و درواقع بروز یک وضعیت ” Bullish ” باشیم. لذا در سرمایهگذاریهای خود، همواره این مورد و احتمال افزایش قیمت دوباره ارزهای دیجیتال در بازار را در نظر داشته باشید.